7 parasta ruoka- ja terveysaiheista joulukalenteriaJoulukalenteri on mahtava keksintö. Sen avulla lapsiperheen arki on helppoa 24 päivää vuodessa. Sillä voi:
  • herätellä unikekoja
  • maanitella vähäpukeisia
  • hillitä kiukunpuuskia
  • rauhoittaa ruokahetkiä
  • ratkoa riitoja
  • hiljentää kauppakärtyjä
  • ...

Mahdollisuudet ovat rajattomat.

Olen puolivakavissani miettinyt tammikalenteria, helmikalenteria, maaliskalenteria, jne. Uhkana vain on, ettei taika ehkä toimi muulloin kuin joulukuussa.

Isille ruuvikalenteri

Joulukalenterin ensimmäinen luukku avattiin viikonloppuna. Kylläpä sitä olikin odotettu.

Jännityksen ja riemun keskellä viisivuotias havahtui siihen, ettei isällä ja äidillä ole omia joulukalentereita. Hän mietiskeli minkälaisista joulukalentereista pitäisimme.

Viisivuotiaan varmuudella ongelmaan löytyi ratkaisu: Koska isi tykkää niin kovasti rempata, isin kalenterissa pitää tietysti olla ruuveja ja nauloja! 😂

Äidin kalenterin sisältö jäi vielä arvoitukseksi.

Nettijoulukalenterit

Onko tänä vuonna poikkeuksellisen paljon nettijoulukalentereita? Ainakin minun tietoisuuteeni niitä on tullut ennätysmäärä.

Runsaasta tarjonnasta valitsin mielestäni parhaat ruoka- ja terveysaiheiset joulukalenterit. Jos sinulla ei ole vielä suklaa- tai ruuvikalenteria, kurkkaapa näitä.


Ruokavirasto

Ruokaviraston joulukalenteri ilmestyy twitterissä ja facebookissa. Vaikka Ruokavirasto aloittaa toimintansa vasta 1.1.2019, toimii viraston joulukalenteri jo nyt. Ruokavirasto syntyy, kun Evira, Mavi ja osa Maanmittauslaitoksen tietotekniikan palvelukeskusta liittyvät yhteen. Joulukalenteri esittelee Ruokaviraston laajaa tehtäväkenttää.

Tähän mennessä on kerrottu pipareista, rescue-koirista, joulumyyjäisistä, tuontitodistuksista, elintarvikkeiden alkuperän selvittämisestä, ruokahygieniasta.Eviran ruokahygienia

Eviran ruokahygienia twitter- joulukalenterin aiheena hauska ja mukaansa tempaavasti ruokahygienia 😊. Joka päivä kalenterissa ilmestyy ajankohtaisia jouluun ja ruoan turvallisuuteen liittyviä vinkkejä.

Tähän mennessä on kerrottu myyjäisistä, pipareista, käsihygieniasta, ruoan kylmäsäilytyksestä, ruokahävikistä.Turvallisuus- ja kemikaaliviraston kosmetiikka

Tukesin kosmetiikka -joulukalenteri löytyy instagramista. Siellä on päivittäin vinkkejä ja ohjeita kauneudenhoitoalan tuotteisiin ja palveluihin liittyen.

Tähän mennessä on kerrottu ripsiliimoista, valmistajan vastuusta, dermatologisesti testattu -väittämästä, eteerisistä öljyistä, magneettiripsistä, palveluntarjoajan vastuusta.Luonnonvarakeskus

Luonnonvarakeskuksen joulukalenteri #kestävävääjouluiloa ilmestyy intagramissa ja facebookissa.

Tähän aiheina ovat olleet ilmastonmuutos, muovittomat lelut, puun kuoren hyödyntäminen, luomumetsät, ruokahävikki, kotimaiset omenat, Itämeren tila.Euroopan kuluttajakeskus

Euroopan kuluttajakeskuksen joulukalenteri ilmestyy twitterissä ja facebookissa. Joulukalenterista löytyy matkustamisen ja verkko-ostamisen täsmävinkkejä!

Tähän aiheina ovat olleet tilaaminen ulkomaisista verkkokaupoista, matkustajan oikeudet matkan myöhästyessä, tilausansat, ostosten palautusoikeus, matkapaketit.Neuvokas perhe

Neuvokas perhe tarjoaa iloa, innostusta ja kannustusta lapsiperheiden elintapoihin. Facebook-temppujoulukalentarissa on joka päivä uusi liike tai leikki. Onnistuuko nämä teidän perheeltä? 

Tähän mennessä aiheena on ollut perheakrobatia ja -jumppa: tonttujumppa, tonttujen kerrossänky, joulutähti, tonttujen temppurata, kuusi vinossa, lipunnosto, tonttujen punnerruskisa.Martat

Marttojen nettisivuilta löytyy joulukalenteri. Siellä on yllätyksiä ja vinkkejä jouluvalmisteluihin.

Tähän mennessä aiheena ovat olleet arkikodin muuttaminen joulukodiksi, unelmien joulu, havukranssin tekeminen, aineettomat joululahjat, lakritsaiset kotisirkat joulunaposteltavana.
Hyvää joulunodotusta!

Ei kommentteja